Biorealis

    

      Dôležité projekty:

 

2008 - 2009   VMSP-P-0052-07: Elektrochemické biosenzory na báze nanobiokompozitov pre rýchlu a efektívnu analýzu

technologicky a zdravotne významných zložiek potravín a nápojov
 

2009 - 2011   VMSP-P-0073-09: Vreckový analytický systém pre jednoduchú a rýchlu analýzu v potravinárstve

a diagnostike na báze jednorazových biosenzorov s využitím nanotechnológie  

 

2013 - 2016   E!7839 - ONWIO: Vývoj monitorovacieho systému v reálnom čase pre fermentáciu vín, založeného

na vylepšenej biosenzorovej technológii 

 

2015 - 2018   IPCOS Imprinted Polymers as Coffee Sensors (viac informácií TU) 

The IPCOS project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under the Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)  - Innovative Training Networks (ITN) under the grant agreement number 642014. The aim of the IPCOS Network is to bring innovation to the field of food quality by offering an international, interdisciplinary and intersectorial doctoral training programme that will target the development of chemical sensors, using the molecular imprinting technology, for application in the coffee industry, focusing on three main groups of targets:

 

a) chlorogenic acids

b) cafestol and kaurene terpenes

c) caffeine

        

This project brings together 2 academic teams, 1 large international company, 1 SME and one non-profit research centre of excellence, supported by 4 associated teams, with a very multidisciplinary and multisectorial expertise. The IPCOS training programme will require ESRs to work 50% of their time in industry, providing them with a set of unique scientific and transferable skills that will match both public and private sector needs, together with a strong development of innovation and entrepreneurship ethos, therefore considerably enhancing their career perspectives. All researchers will aim to achieve a doctoral degree at the end of their training. As a result of the close collaborative links, IPCOS will strengthen the innovation capacity of universities/research institutes to commercially exploit their research and enhance the research potential and competitiveness of European companies and SMEs.

 

             

  

      Ocenenia:                                         

 

18-11-2006 (Pádova, Taliansko)

Víťazstvo druhého ročníka “Nanochallenge2006”, prestížnej medzinárodnej súťaže business plánov v oblasti

nanotechnológií  

 

23-11-2006 (Terst, Taliansko)

Získanie Mimoriadnej ceny CEI (Central European Iniziative) projektu “From Research to Enterprise”  

 

06-03-2008 (Rakúsko)

Umiestnenie medzi šiestimi najlepšie ohodnotenými podnikateľskými ideami v rámci súťaže Best of Biotech 2007/2008

 

  

 

 Semináre a konferencie:

 

19-11-2010 (Ľubľana, Slovinsko)

"Annual Meeting of Slovene Viticulturists and Oenologists": firemná prezentácia

 

25 27-02-2011 (Kobylí na Moravě, Česká republika)

Vinohradnicko-vinařské semináře v Kobylí na Moravě: firemná prezentácia a prednáška.

Prednáška: Ing. Miroslav Streďanský, CSc., Použitie biosenzorov v analýze vín a muštov.

 

22 až 26-11-2011 (Miláno, Taliansko)

Účasť na 24. ročníku medzinárodnej expozície zariadení pre vinárstvo a na plnenie a balenie nápojov  SIMEI

v Miláne (Pavilón 11,  stánok  D19)

 

 

 

Iné: 

 

20-03-2012 (Bratislava, Slovenská republika)

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky udelilo spoločnosti Osvedčenie o spôsobilosti

vykonávať výskum a vývoj.

  

 

Bez práce niet odpočinku, bez boja niet víťazstva. (Tomáš Kempenský)

 

 

 

analyzátor vína, kontrola kvality vína, analyzátor potravín, pivovarníctvo, výroba ovocných štiav, medovina, skladovanie ovocia, kontrola

fermentačného procesu, kontrola bioprocesov

VMSP-P-0052-07